![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Proljeće posebno volimo, zbog raznovrsnog sezonskog voća, u kome uživamo, pa je vrijeme da iskoristite sezonu jagoda i napravite brz i ukusan kolač, za koji će vam trebati samo 4 sastojka.
Sve što vam je potrebno je…
Priprema: Jaja umutite mikserom i dodajte im šećer. Mutite sve dok ne dobijete glatku smjesu bez grudvica. Zatim lagano dodajte glatko brašno i jagode, koje ste prethodno oprali i isjeckali na komadiće. Dobijenu smjesu sipajte u pleh za pečenje, koji ste prethodno obložili pek papirom. Rernu zagrijte na 180 stepeni i kolač pecite 30 minuta. Kada je gotov, kolač ostavite da se malo ohladi i servirajte ga sa kuglom sladoleda od vanilije.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @bloglovin