
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
10 šnita tost hljeba
10 kašika krema od lješnika
1 jaje
2 kašike mlijeka
pola šolje (od 2 dl) šećera
1 kašika cimeta
puter
Priprema:
1. Odstraniti koru s tost hleba, pa svaku šnitu premazati kremom od lješnika.
2. Pažljivo umotati rolnice i ostaviti sa strane.
3. U odgovarajućoj posudi izlupati jaje, pa ga blago umutiti s mlijekom.
4. U drugoj posudi pomiješati cimet i šećer.
5. Staviti puter u tavu i zagrijavati ga na umjerenoj temperaturi dok se ne otopi.
6. Rolnice umakati u mješavinu jaja i mlijeka, pa pržiti u tavi dok ne porumene sa svih strana.
7. Nakon toga ih izvaditi i uvaljati u šećer i cimet.
Izvor: Pošalji recept