Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
400 g brašna
250 g margarina
150 g šećera u prahu
2 instant cappuccino kesice
¼ kašičice soli
1 jaje
nugat krem
Priprema:
1. U posudu staviti brašno, so, šećer, kapućino i dobro promiješati.
2. Dodati margarin sobne temperature i jaje pa umijesiti tijesto da se dobije masa pogodna za rad. Po potrebi dodati malo mlijeka ili vode.
3. Pripremljeno tijesto rastanjiti između dva lista papira za pečenje na debljinu oko 1 cm.
4. Čašicom vaditi oblike i redati u pleh.
5. U sredini svakog kolačića kažiprstom napraviti malo udubljenje i peći u ugrijanoj rerni na 200ºC 20-ak minuta.
6. Kolačiće izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohlade.
7. Udubljenje u sredini napuniti nugat kremom, keksiće redati na desertni tanjir i poslužiti.
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK
IZVOR: POŠALJI RECEPT