Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci
400 ml grčkog jogurta
1 kiselo vrhnje
300 g miksa crvenog voća
2 kašike meda
1 kašičica arome vanilije
30 g pečenog lješnika
100 g integralnog keksa
2 kašike vode
Priprema:
Crveno voće ubacite u šerpicu sa dvije kašike vode, stavite na ringlu i kada provri dodajte kašiku meda. Pustite da se voće krčka nekih 7-10 minuta na srednjoj temperaturi. Potom ostavite da se crveni fil ohladi.
Bijelu kremu pripremate tako što pomešate grčki jogurt, kiselo vrhnje, kašiku meda i aromu vanilije.
Keks podijelite na dva dijela (za dvije porcije), dio izdrobite i stavite u čaše. Ubacite i po nekoliko lješnika (prelomite ih na pola), pa preko ide dio crvenog fila, zatim bijela krema. I još jednom ponovite postupak (keks i lješnik, crveni fil, bijela krema). Na završni sloj bele kreme stavite još malo crvenog fila što je ostalo, nekoliko cijelih lješnika i malo izmrvljenog keksa radi dekoracije.
Cheesecake u čaši ostavite u frižideru nekih sat vremena prije konzumiranja.
Izvor: superrecepti.rs