Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Potrebno:
100 g integralnih keksa
100 g keksa petit beure
100 g maslaca
200 ml slatkog vrhnja
400 g kiselog vrhnja ili milerama
50 g šećera u prahu
500 g svježih jagoda
Priprema:
Obje vrste keksa izmrviti rukama u grublje mrvice. Maslac otopiti pa ga pomiješati sa keksima. Tako ste dobili podlogu za cheesecake.
Za kremu miksati slatko vrhnje dok ne dobijete glatki šlag. Ne mora biti prečvrst. Dio šlaga odvojite na stranu kako biste ga stavili na vrh deserta preko jagoda. Dodajte preostalom šlagu šećer u prahu i kiselo vrhnje pa sve skupa dobro promiješajte (mikserom ili pjenjačom).
Jagode sitno nasjeckajte. Ako su kisele slobodno ih pošećerite.
U čašu na stalku stavljajte nekoliko kašičica podloge od keksa, zatim kašiku/dvije kreme od vrhnja, zatim sloj jagoda i na kraju šlag. Ukrasite svoj cheesecake u čaši dodatno mrvicama od keksa ili naribanom čokoladom.
Izvor: recipeci.com