Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za koru:
Za fil:
Priprema:
Kora:
1. Omekšali puter pomiješati s medom i keksom da bi se dobila ujednačena smjesa.
Za fil:
1. Umutiti krem sir sa šećerom u prahu. 2. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, sjediniti s filom od sira, dodati sok od limuna i promiješati varjačom.
3. Želatin u prahu preliti s 5 kašika vode i ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i dobro izmiješati.
Finalni postupak:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i premazati puterom, a zatim rasporediti po dnu pripremljenu smjesu za koru.
2. Preko kore sipati fil od sira i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Kada se fil stegne, preko njega poslagati ocijeđene višnje. Crveni preliv za kolače pripremiti s šećerom prema uputstvu sa kesice i preliti preko višanja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept