Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Praznična euforija u našem domu, često se, najprije prepozna po mirisima iz kuhinje. Ništa vas više ne podsjeća na praznike, od mirisa pečenih kolačića koje sa uživanjem jedete uz maraton prazničnih filmova, ušuškani u svom toplom domu.
Donosimo vam recept za domaće čokoladne keksiće.
Sastojci potrebni za tijesto:
Kao dodatak tijestu možete staviti bilo šta, a mi predlažemo:
Priprema: U velikoj posudi pomiješajte maslac i šećer. Kada dobijete kremastu smjesu dodajte jaje i ekstrakt vanile i badema. Dodajte zatim brašno i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte pa ostavite 30 minuta u frižideru, da se smjesa stisne. Rernu zagrijte na 170 stepeni. Pospite sto brašnom i na njemu, oklagijom razvucite tijesto da bude debljine oko pola centimetra. Tijesto isijecite u obliku pločica. Pleh postavite pek papirom, poredajte pločice u pleh i pecite ih 8 do 10 minuta, dok keks ne dobije svijetlo smeđu boju. Zatim ih izvadite i sačekajte da se ohlade. Istopite crnu i bijelu čokoladu, pa prelijte preko keksića. Zatim dok je čokolada još topla, keks pospite listićima badema i kandiranim voćem. Kada se čokolada ohladi, poslužite keksiće uz toplu čokoladu, mlijeko ili čaj.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Pixabay