Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Danas smo za vas pripremili recept za pravi jesenji desert. Neobična kombinacija crne čokolade i naranče zasigurno će vam se dopasti. Sve što vam je potrebno za…
Tijesto:
Fil:
Priprema: Rernu zagrijte na 160ºC. U blender stavite bademe, kakao prah, šećer i so i kratko izmiješajte. Dodajte kokosovo ulje pa opet miješajte. Zatim dodajte vodu i provjerite da li je smjesa dovoljno vlažna i ljepljiva da se može oblikovati. Ako se smjesa mrvi i suha je, dodajte još kašiku vode. Smjesu stavite na čistu površinu pa izvaljajte rukama. U kalup za tart rasporedite trećinu smjese na dno i lagano pritisnite prstima. Ostatak smjese stavite na rubove i pritisnite prstima. Formiranu koru za tart stavite u frižider na 20 minuta, a za to vrijeme napravite fil. Najprije izvadite tofu iz pakovanja i umotajte ga u nekoliko slojeva kuhinjskog ubrusa, te ostavite 5-10 minuta dok papir ne pokupi svu vlagu. U blenderu izmiješajte tofu, kakao, topljenu čokoladu, javorov sirup, sok od naranče, koru od naranče, ekstrakt vanile i so. Miješajte dok ne dobijete kremu bez grudvica. Koru izvadite iz frižidera i stavite u rernu na 30 minuta. Izvadite i ostavite da se hladi u kalupu. Prelijte filom i pospite rendanom narančinom korom. Stavite u frižider barem sat vremena prije posluživanja.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock