Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
1. Izlomljnu čokoladu sjediniti sa slatkom pavlakom pa kuhati na pari miješajući dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Pjenasto umutiti jaja sa šećerom te dodati u smjesu od čokolade i promiješati (Ne obrnuto, jer će čokolada pasti na dno). Dodati i so te promiješati.
3. Kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smjesu. Staviti ga u veću okruglu tepsiju koja je do pola napunjena vrelom vodom. Peći u zagrijanoj rerni na 180 *C oko 45 min. Potom isključiti rernu i ostaviti kalup u njoj još 60 min. Izvaditi iz rerne i ohladiti nekoliko sati u frižideru.
Glazura:
Slatku pavlaku zagrijati do tačke ključanja, a zatim preliti preko izlomljene čokolade i miješati dok se ne otopi. Dodati prstohvat soli.
Finalni postupak:
Pečenu koru preliti glazurom od čokolade i sačekati da je kora upije. Potom tortu odložiti u frižider i sačekati da se stegne.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept