Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Čokolada i maline u neopisivo raskošnoj kombinaciji koja ne sadrži brašno oduševiće mnoge ljubitelje slatkog.
Sastojci:
– 3 jaja
– 120 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 170 g otopljenog maslaca
– 240 g otopljene crne čokolade
– 200 g malina, ovaj put odmrznutih i ocijeđenih
Maslac i čokolada trebaju da budu ohlađeni, ne stavljajte tople u smjesu.
Priprema:
Izmiksajte jaja sa šećerom i vanilin šećerom, kad smjesa postane pjenasta dolijevajte otopljeni maslac uz miksanje, kad se sjedini sa smjesom nastavite uz miksanje da dolijevate otopljenu čokoladu te lagano umiješajte maline.
Kolač pecite na 170°C 30 do 35 minuta, dobro ohladite i ne prejedajte se!