![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Mi smo potpuno poludjeli za ovim kockama i nikada nam nije dosta ove poslastice! A sada njihov recept premijerno dijelimo s vama.
Sastojci:
– 3 jajeta
– 3 šolje rendanih jabuka (blago iscijediti sok)
– 1 i po šolja šećera
– 1 šolja ulja
– 18 kašika brašna
– 2 kašičice sode bikarbone
Glazura:
– 100 grama čokolade za kuhanje
– 3 kašike ulja
– 3 kašike mlijeka
– malo cimeta
Priprema:
1. Umutiti jaja, šećer zatim dodati ulje, brašno, sodu bikarbonu cimet i jabuke.
2. Smjesu izliti u pleh i peći oko 25 minuta na temperaturi od 180 stepeni.
3. Kada se kolač ohladi, preliti glazurom od čokolade.
4. Kolač isjeći na kocke.
Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock