Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Način pripreme:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti 150 g izlomljene crne čokolade za kuhanje sa tri kašike ulja i zagrijavati na pari dok se ne dobije ujednačena smjesa. Na isti način rastopiti bijelu čokoladu sa preostalim uljem.
2. Polovinu silikonskih modlica pomoću četkice premazati otopljenom bijelom čokoladom, a drugu polovinu crnom. Ostaviti u frižideru da se stegne.
3. Posebno sjediniti kesten pire, 100 g otopljene crne čokolade, umućen margarin, mljeveni keks, rum i 40 g mljevenih lješnika. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Kada se čokolada u silikonskim modlicama stegne, izvaditi je iz frižidera. Preko čokolade nanijeti malo fila a zatim u svako udubljenje staviti po jedan lješnik i prekriti filom. Poravnati i premazati preostalom otopljenom čokoladom. Vratiti u frižider da se stegne.
5. Stegnute praline pažljivo izvaditi iz kalupa i dekorisati po želji.
Izvor: Dobra hrana