Čokoladne trufle s lješnicima – savršenstvo ukusa!

by | 7 Augusta, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Potrebno je:
250 g crne čokolade
200 ml slatke pavlake
25 g maslaca
100 g mljevenih lješnika
50 g cijelih pečenih lješnika
Za posipanje:
100 g mljevenih lješnika

Priprema:
1. Ugrijati slatku pavlaku i maslac pa skloniti s ringle čim provri. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice i miješati dok se ne rastopi.
2. Na kraju dodati mljevene pečene lješnike, izmiješati i staviti u frižider da se smjesa ohladi i stegne.
3. Kašičicom vaditi pomalo ohlađene smjese i oblikovati kuglice.
4. U sredinu svake staviti po jedan cijeli lješnik i uvaljati u mljevene lješnike. Čuvati na hladnom do posluženja. Od ove mjere izađe oko 25 bombica.

Savjet: Umesto u lješnike, trufle možete valjati u rendanu čokoladu ili kakao.

IZVOR: POŠALJI RECEPT