![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Foto: Guliver/Getty Images
Potrebno je:
200 grama lješnika
150 grama čokolade s visokim procentom kakaa
150 ml kokosovog mlijeka
2 kašike meda
prstohvat soli
Priprema:
1. Zagrijte rernu na 135 stepeni. Rasporedite lješnike na papir za pečenje i stavite ih da se peku oko 15 minuta.
2. Kada se lješnici malo ohlade, stavite ih u krpu i trljajte ne bi li se ljuske odvojile od ploda. Nakon toga, stavite ih u blender i napravite od njih prah.
3. Zatim, na niskoj temperaturi rastopite čokoladu u mlijeku i dodajte med i so. Kada tečnost postane rijetka, ostavite je u frižideru da se ohladi.
4. Ohlađenu smjesu od čokolade pomiješajte sa lješnikom, pa je dodajte poslastici po želji – palačinkama, sladoledima…
IZVOR: LIFE CONTENT