Čokoladni krem namaz (za palačinke)

by | 10 Augusta, 2016
Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Potrebno je:
200 grama lješnika
150 grama čokolade s visokim procentom kakaa
150 ml kokosovog mlijeka
2 kašike meda
prstohvat soli

Priprema:
1. Zagrijte rernu na 135 stepeni. Rasporedite lješnike na papir za pečenje i stavite ih da se peku oko 15 minuta.
2. Kada se lješnici malo ohlade, stavite ih u krpu i trljajte ne bi li se ljuske odvojile od ploda. Nakon toga, stavite ih u blender i napravite od njih prah.
3. Zatim, na niskoj temperaturi rastopite čokoladu u mlijeku i dodajte med i so. Kada tečnost postane rijetka, ostavite je u frižideru da se ohladi.
4. Ohlađenu smjesu od čokolade pomiješajte sa lješnikom, pa je dodajte poslastici po želji – palačinkama, sladoledima…

IZVOR: LIFE CONTENT