Čokoladni mafin s avokadom

by | 26 Novembra, 2017

Svi se trudimo, ali rijetko ko uspije da odoli čokoladi i čokoladnim poslasticama. Ako ih se već ne odričemo, možemo da uživamo u najzdravijim verzijama čokoladnih poslastica. Čokoladni mafini su fantastičan izbor, pogotovo ako sadrže zdrave sastojke, kao što su avokado, kakao, heljdino brašno…

Sastojci:

  • 130 g mljevenih prepečenih lješnika
  • 60g heljdinog brašna
  • 5 kašika kakaa
  • 2 kašičice praška za pecivo bez glutena
  • 1/8 kašičice stevije u prahu
  • 100g čokoladnog krema (nutela)
  • 80ml hladnocijeđenog maslinovog ulja ili kokosovog ulja
  • 80ml javorovog sirupa
  • 80ml mlijeka (može i bademovo mlijeko)
  • 2 jaja

Glazura:

  • 1 avokado
  • 60ml javorovog sirupa
  • 40g sirovog kakaa
  • 80g nutele

Priprema:
Zagrijte rernu na 180C. Umutite sve sastojke. U pleh za 12 mafina stavite papirne korpice i sipajte smjesu. Pecite 17 minuta. Izvadite mafine da se ohlade (10 minuta ih držite u plehu da se ne bi raspali, a nakon toga ih izvadite da bi se što prije ohladili.)

Glazura: sve sastojke izblendirajte dok masa ne bude u potpunosti glatka. Glazurom dekorišite mafine po sopstvenom ukusu.

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Pinterest/A.G.