![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Donosimo vam odličan recept za desert – Čokoladni sufle…
Potrebno je:
– 400 g čokolade za kuhanje, 215 g putera, 100 g žutog šećera, 200 g brašna tip 400, 3 dl neutralne pavlake, 7 jaja, 200 g pečenih badema.
Priprema:
– Na pari otopite čokoladu, puter i žuti šećer.
– Dobro umutite žicom ili mikserom, a zatim ostavite da se ohladi.
– U drugoj šerpi, takođe na pari, kuhajte neutralnu pavlaku, jaja, brašno i pečene bademe (samljevene).
– Dobro umutite i stavite u frižider.
– Kad se obje mase ohlade, sjediniti ih, vrlo blago miješajući tri do pet minuta, u pravcu kazaljke sata.
– Stavite ponovo u frižider, a zatim naspite ili u kalupe od aluminijumske folije ili u keramičke posudice za sufle.
– Sufle je najbolje peći sedam-osam minuta na 190 stepeni. To je dovoljno da se stvori fina korica a da sredina ostane meka. Ako se peče duže, sufle se pretvori u mafin.
– Sufle servirajte uz kuglu sladoleda od vanile.
Pripremila: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Restoran Gabbiano