Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za serviranje:
Način pripreme:
1. Stavite pavlaku u šerpicu i ostavite da sa zagreja, ali na traba da provri.
2. Sklonite pavlaku sa šporeta i dodajte maslac. Promiješajte da se rastopi. Dodajte narendanu koru mandarina.
3. Izlomite čokoladu i stavite je u činiju. Preko nje prelijte toplu pavlaku i pažljivo miješajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte prstohvat soll i čašicu alkohola – brendija, viskija ili votke. Promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu i ostavlte smjesu u frižideru dva sata.
4. Servirajte činiju sa smjesom za tartufe, flašom vina, činijicom samljevenih badema, lešnika, oraha, činijicom sa tri supene kašike kakaa, piškota ili biskvita. Postavite i čašu sa vrućom vodom i kašišicom u njoj, kao i čačkalice. Tako da svako može sam da napravi tartuf po svom ukusu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen