Crumble sa breskvama i malinama

by | 11 Jula, 2016
Foto: Magazin "Dijabetes"

Foto: Magazin “Dijabetes”

Sastojci:
– 400 g slatkih i sočnih breskvi
– 350 g malina
– 120 g zobenih pahuljica
– 2 kašike šećera
– prstohvat mljevenog cimeta
– 70 g putera (+za premazivanje posude)
– 4 kašike meda

Priprema:
1. Vatrostalnu posudu premazati puterom sa svih strana.
2. Na dno posude rasporediti breskve prethodno isječene na komade. Preko toga poredati maline (mogu zamrznute).
3. Puter sobne temperature pomiješati sa medom i zobenim pahuljicama pa time prekriti voće. Po želji se može dodati par kašičica blanširanog badema u listićima.
4. Peći na 200º C oko 25 minuta tj. dok voće ne postane džemasto.
5. Služiti toplo uz kuglu sladoleda od vanilije.

IZVOR: MAGAZIN DIJABETES/POŠALJI RECEPT