![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Brauni su hit poslastica – prave se po principu “smuti, pa prospi”, ne zahtijevaju dugačku listu namirnica, a ukusni su da ukusniji ne mogu biti! Danas vam donosimo recept koji, gle čuda, “zahtijeva” svega dvije namirnice – nutelu i jaja!
Foto: Guliver/Getty images…
Ovi kremasti, čokoladni kolačići su savršeno posluženje za svaku priliku, a vjerujte na riječ – nestaju brzinom svjetlosti sa stola.
Hrskava korica i kremasta tekstura osovjiće vaša nepca, a pritom nema muke oko pripreme. Vaš posao gotov je za manje od 10 minuta, ne računajući pečenje koje traje oko pola sata. Ali, hej, to radi rerna! 😉
Potrebni sastojci:
Uputstvo za pripremu ovih predivnih kolača pogledajte na sljedećoj strani…
Foto: Guliver/Getty images
Priprema:
Zagrijte rernu na 180 stepeni.
Pripremite pleh za pečenje veličine 20×20 cm, obložite je papirom za pečenje i namastite ga.
Tajna uspjeha ovog kolača je dugotrajno mućenje jaja – miksajte nih sve dok ne postanu potpuno pjenasta i svijetle boje, dakle najmanje osam minuta.
Nutelu ili čokoladni namaz po izboru stavite u mikrovalnu na minut, ili ga istopite na pari – potrebno je da bude što kremastiji i manje gust. Otopljeni namaz stavljajte u umućena jaja kašiku po kašiku dok lagano miksate. Nastavite sa tim procesom sve dok ne napravite kompaktnu smjesu. Pecite od 25 do 30 minuta.
Prije sječenja sačekajte da se dobro ohladi, kako vam se ne bi raspali.
Psopite sitno sjeckanim lješnicima ili orasima.
Uživajte i prijatno!
Izvor: Life content