
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Foto: Pošalji recept
Guliver/Thinkstock
Sastojci:
200 g izmrvljenog keksa
50 g otopljenog putera
250 g rikota sira
200 g slatke pavlake
100 g krem sira
300 g šećera u pahu
200 g malina
2 kašike meda
Priprema:
1. Slatku pavlaku čvrsto umutiti uz dodatak šećera u prahu. Rikotu i krem sir posebno umutiti, pa dodati slatku pavlaku i sjediniti smjesu.
2. Sjediniti otopljeni margarin i mljeveni keks pa dobro izmiješati.
3. Maline ispasirati i kratko prokuhati, pa kada smjesa počne da se zgušnjava dodati med i skloniti sa vatre. Ostaviti sa strane da se ohladi.
4. Keks i puter promiješati, ali voditi računa da smesa bude lagana i pjeskovita, nikako teška.
5. U ohlađene čaše sipati sloj malina, zatim nanijeti veći sloj krema od sira, pa odozgo posuti usitnjenim keksom i dekorisati po želji.
6. Ostaviti da se dobro ohladi, pa poslužiti.
IZVOR: POŠALJI RECEPT