Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Za tijesto:
Za krem:
Način pripreme:
1. Jaja i šećer umutite u fini krem.
2. Prosejte brašno s praškom za pecivo i vanilin šećerom i umijesite s prezlama i čokoladom. Dodajte smjesu od jaja i na kraju bademe.
3. Sipajte u kalup prekriven papirom za pečenje, poravnajte i ispecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
4. Pavlaku i šećer umutite u čvrsti snijeg. Dodajte kavu i vanilu i mutite dok se kava potpuno ne rastopi.
5. Tijesto presjecite horizontalno na dva dijla. Između sipajte polovinu krema. Ostatak krema nanesite po površini kesom za dekoraciju. Ukrasite kavom ili kakaom.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen