Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
1/2 kg mekog brašna
200 g šećera
170 g meda
2 jaja
2 kašike masti
1/2 kašičice soda bikarbone
Priprema:
Prosijte brašno, napravite u sredini rupu i u nju stavite šećer, med, jaja, mast i sodu bikarbonu. Zamijesite. Dobijenu smjesu zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje 24 sata ili barem preko noći.
Podijelite tijesto i napravite valjke širine prst i po pa ih izrežite na manje komade koje ćete pomoću dlanova izraditi u kuglice. Kuglice neka budu manje jer će medenjaci pečenjem još malo narasti.
Kuglice uvaljajte u mješavinu mljevenih oraha i šećera. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažite medenjake i utisnite u sredinu svakog orah, badem ili lješnjak.
Pecite na 180 do 200 stepeni dok se ne povećaju i ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana