Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
100 g krem sira
125 g mascarpone sira
50 g javorovog sirupa
veći prstohvat vanilije u prahu
3 integralna keksa
15 g tostiranih listića badema
15 g maslaca
30 g svježih borovnica
50 g svježih malina
20 g džema od brusnica (može i džem od nekog drugog šumskog voća)
Priprema:
Krem sir, mascarpone, javorov sirup i vaniliju izradite u glatku smjesu, pjenjačom ili u blenderu. Kekse sitno nadrobite skupa s listićima badema i dobro promiješajte s omekšalim ili otopljenim maslacem.
Svježe voće malo izgnječite viljuskom i promiješajte s džemom.
U kalup za sladoled prvo stavite punu kašičicu voćne smjese, zatim kremu od sira, po vrhu stavite prst sloja keksa, dobro ih utisnite u kalup i ubodite drveni štapić. Zaledite preko noći.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana