Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
2 kg kivija
500 g šećera
1 želatin
Priprema:
1. Kivi oljuštiti, oprati i izrezati na manje kockice.
2. Na umjerenoj vatri kuhati šećer i kivi dok voće ne omekša i šećer se potpuno istopi, uz redovno miješanje.
3. Želatin preliti sa 2-3 kašike vode i ostaviti da nabubri. Dodati u kuhano voće i nastaviti kuhanje još nekoliko minuta na laganoj vatri.
4. Vruć džem sipati u čiste i ugrijane tegle, pa zatvoriti i ostaviti da se potpuno ohladi.
5. Sutradan odložiti u ostavu i služiti za doručak ili za pripremu slatkiša.
IZVOR: POŠALJI RECEPT