Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Ananas cik-cak potezima isjeći pri vrhu, a potom okruglom oštrom kašikom za dekoraciju izdubiti unutrašnjost. Tvrdi središnji dio voćke odstraniti.
2. Bananu oljuštiti i isjeći na kolutove, krušku i kivi takođe oljuštiti i isjeći na kocke.
3. Narandžu iscijediti, pa dobijeni sok sjediniti s likerom od narandže, šećerom i cimetom.
4. U manjoj posudi pomiješati sjeckano voće, preliti pripremljenom mješavinom, dodati listiće nane i polako promiješati.
5. Unutrašnjost ananasa napuniti pripremljenom voćnom salatom, a odozgo staviti kugle sladoleda.
6. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag, pomoću poslastičarskog džaka nanijeti na sladoled i dekorisati po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept