
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Umutiti stoni margarin sa šećerom, medom, jajima, rendanim đumbirom i korom od narandže.
2. Posebno sjediniti brašno i prašak za pecivo.
3. U smjesu od Polimark stonog margarina postepeno dodavati mješavinu brašna i praška za pecivo mijeseći ručno dok se ne dobije glatko tijesto.
4. Umješeno tijesto uviti u najlon kesu i ostaviti u frižideru da miruje 60 min.
5. Odstojalo tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm, a zatim odgovarajućim modlama oblikovati željene figure.
6. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega medenjake. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C oko 15 min.
7. Na pari otopiti čokoladu sa stonim margarinom. Pečene medenjake dopola umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti da se stegnu. Čokoladu odgore posuti ukrasnim bijelim bombonicama.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept