Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Kada vam se jede nešto slatko, a na određenom ste režimu ishrane ili jednostavno volite da vodite računa o svojoj liniji – ovaj recept će vam dobro doći.
Sastojci (za otprilike 16 kuglica):
160 g kremastog kikiriki putera
100 g zobenih pahuljica (+ dodatak za valjanje kuglica)
1 + ½ kašika meda
40 g čokoladnih mrvica (+ za dekoraciju)
40 g lanenog sjemena (opciono)
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke u jednoj činiji i miješajte dok ne dobijete homogenu smesu. Pokrijte providnom folijom ili kesom i stavite u frižider na 30 minuta. Nakon što se smjesa ohladi, rukama vadite smjesu i pravite kugle srednje veličine.
Pospite malo pahuljica i čokoladnih mrvica (možete dodati i kokos, susam ili druge dodatke) na radnu površinu, a zatim kuglama pređite preko. Rukama pričvrstite dodatke ako je potrebno.
Izvor: Ženski magazin