Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
2 kašike kokosovog ulja
2 kašike kakaa u prahu
pola kašike meda
Priprema:
Omekšajte kokosovo ulje, ali pazite da se potpuno ne otopi jer se neće dobro povezati s kakaom. Potom dodajte ostale sastojke i miješajte dok se dobro ne povežu i ne dobijete glatku masu.
Smjesu izlijte na tepsiju na koji ste stavili masni papir pa poravnajte. Stavite to u zamrzivač na 20 minuta da se stvrdne pa izrežite na komade.
Savjet plus: Odlučite li da u čokoladu dodate još nešto, recimo sjeckane lješnike ili grožđice, ubacite ih u smjesu kada bude skroz glatka. Ili, želite li da vaša čokolada izgleda neodoljivo, “ubodite” te dodatne sastojke nakon što ste smjesu izravnali na tepsiji – tako da “proviruju” iz čokolade.
Foto: Pixabay Izvor: 24sata.hr