Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
4 deblja komada starog hljeba
2 jajeta
¼ šolje (2 dl) mlijeka
prstohvat soli
¼ šolje šećera
1 kašičica cimeta
3 kašike putera
med
Priprema:
1. Isjeći hljeb na kocke.
2. Umutiti jaja, mlijeko i so u dubljoj činijici.
3. Posebno pomiješati šećer i cimet
4. Otopiti 1,5 kašike putera na umjerenoj temperaturi. Voditi računa da ne zagori.
5. Kratko umočiti kocke hljeba u mješavinu jajeta, pa pržiti na puteru dok ne porumene.
6. Zatim izvaditi i odmah uvaljati u mješavinu šećera i cimeta.
7. Poslužiti odmah preliveno medom.
IZVOR: POŠALJI RECEPT