Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
1 veliko jaje
2 kašike tamnog ruma
170 g čokolade (minimalno 50% kakaa)
2 kašike šećera
150 ml mlijeka
prstohvat soli
Priprema:
Jaja, šećer, so, nasjeckanu čokoladu i rum stavite u blender. Kratko blendajte kako bi sjedinili smjesu i dodatno usitnili čokoladu. Mlijeko zagrijte na vatri do vrenja i postepeno ulijevajte u smjesu.
Lagano blendajte dok se sva čokolada ne otopi i krema postane glatka.
Prelijte u posudice i stavite u frižider na barem sat vremena.
Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images