Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Kajsije su jedan od najbogatijih prirodnih izvora vitamina A, C, B kompleksa, kalijuma i beta karotena pa pomaže organizmu da se odbrani od bakterijskih infekcija, obnovi oštećena tkiva, u razvoju jačih zuba i kostiju i poboljšava vid.
Gomboce s kajsijama
Sastojci:
– 5 kašika maslaca
– 250g svježeg sira
– malo soli
– 2 jajeta
– 120-150g brašna
– 500g kajsija
– 1 kašičica šećera po kajsiji
– malo soli
– 100g prezli
– 2 kašike šećera
– 80g maslaca
Priprema:
– Maslac umutiti sa sirom, solju, jajima i toliko brašna da dobijete meko tijesto koje zatim oblikovati u hlepčić i pustiti da odmori pola sata.
– Kajsije oprati, izvaditi koštice i u svaku staviti kašiku šećera.
– Zakuvati 3 litre slane vode. Tijesto od sira razvaljati na dasci posutoj brašnom na debljinu 1 cm i izrezati kvadrate veličine 5 cm.
– Svaku kajsiju umotati u komad tijesta i oblikovati gombocu.
– Kuhati ih u kipućoj vodi 8-10 minuta.
– Prezle popržiti sa šećerom na maslacu dok ne dobiju zlatno smeđu boju i njima posuti gomboce.
Izvor i foto: Life Content