Gospodin rogač cupcake!

by | 25 Jula, 2018

Sastojci: *za 12 velikih ili 24 mala cupcakea

Biskvit
50 g rogača
75 g šećera
prstohvat soli
1 kašika praška za pecivo
4 jaja
75 g maslaca
100 g čokolade sa minimalno 50 posto kakaa
1 manja narandža (sok i korica)
Punjenje
50 g marmelade od narandže
Krema:
100 g maslaca
150 g šećera u prahu
250 g mascarpone sira
1 kašičica ekstrakta vanilije

Priprema:

Biskvit:
Otopite maslac i čokoladu na pari i ohladite. Istucite snijeg od bjelanjaka. Pjenasto izmiksajte žumanjce i šećer. Dodati koricu i sok narandže te otopljenu čokoladu. Dodajte rogač s praškom za pecivo i izmiksajte. Lagano špatulom umiješajte snijeg od bjelanjaka. Napuniti košarice do 3/4. Peći na 160°C 15-18 minuta i ostavite da se ohladi.
Punjenje:
Zagrijte marmeladu od narandže do mlakog, samo da postane tekuća. Izbušite rupicu u sredini cupcake biskvita i napunite marmeladom od narandže.
Krema:
Nasijecite maslac na male komade i ostavite da malo omekša. Stavite ga u samostojeći mikser i miksajte pet minuta da postane pjenast i udupla volumen. Prosijte šećer u prahu i u dva navrata dodajte ga u maslac i onda miksajte četiri minute. Dodajte mascarpone i ekstrakt vanilije i miksajte još jednu minutu. Napunite slastičarsku vrećicu i ukrasite biskvit.

Izvor: 24sata.hr Foto: Pixabay