Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i sa 50 g šećera umutiti u švrst šam.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati pavlaku, sir, griz, prašak za pecivo i rendanu koru limuna pa dobro izmiješati.
3. Zatim u smjesu od žumanjaka uz neprestano mućenje mikserom postepeno dodavati šam od bjelanjaka.
4. Na kraju dodati polovinu višanja i polako promiješati varjačom.
5. Odgovarajuću tepsiju nauljiti i posuti brašnom a zatim sipati u nju pripremljenu smjesu. Odozgo rasporediti preostale višnje.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 175 ˚C 40 min.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept