Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
SASTOJCI:
250 g breskve
250 ml vode
2 kašike šećera
2 kašike gustina
PRIPREMA:
1. Breskve očistiti i dobro izmiksati. Dodati im vodu i šećer, zagrijati do vrenja te uz stalno miješanje dodati gustin prethodno razmućen sa 4 kašike vode.
2. Skinuti sa šporeta i povremeno miješati dok se ne ohladi.
3. Ohlađen žele nasuti u nakvašene modle ili zdjelice prije nego počne da se steže i držati nekoliko sati u frižideru.
4. Isti postupak ponoviti sa jagodama.
5. Prilikom posluživanja, modle nakratko potopiti u toplu vodu pa izručiti žele na tacnu. Ukrasiti šlagom i komadima voća.
(Recept Ruže Krstanović iz Tuzle)
IZVOR: TORTE I KOLAČI BiH
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Torte i kolači”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom djelu pošaljete na mejl [email protected] ili poštom na adresu Vrazova 1, 71000 Sarajevo – s naznakom za redakciju “Torte i kolači”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU TORTE I KOLAČI!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/Torte-i-kolači-BiH