
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
250 g šećera u prahu
3 bjelanca
malo soli
2 kašičice cimeta
350 grama mljevenih badema
vanilija
malo brašna
Priprema:
U posudu sipajte bjelanca, postepeno dodajte šećer i dobro umutite dok ne dobijete čvrsti snijeg.
U snijeg od bjelanaca dodajte mljevene bademe, vaniliju, cimet, malo soli i malo brašna. Tijesto stavite na radnu površinu i preko stavite malo šećera u prahu.
Testo se razvija oklagijom između dvije plastične folije debljine pola centimetra. Zatim uz pomoć kalupa napravite zvjezdice. Stavite ih na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, a zatim ih premažite bjelancetom u koji ste dodali malo šećera u prahu. Pecite na 150 stepeni oko 15 minuta.
Izvor: Ženski magazin Foto: Pixabay