
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
150 g integralnog brašna
2 veće banane
2 jajeta
120 putera
170 g šećera
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica praška za pecivo
½ kašičice soli
200 g mljevenih oraha
cimet
Priprema:
1. U dubljoj posudi ispasirati oljuštene i od niti očišćene banane (preporučljivo je da banane budu dobro zrele, nikako zelene).
2. Zatim, dodati jaja, šećer i otopljen puter pa dobro umutiti smjesu da se svi sastojci povežu.
3. Dodati brašno, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i nastaviti sa mućenjem.
4. Na kraju, u umućenu smjesu dodati mljevene orahe i cimet pa još jednom umutiti.
5. Smesom puniti ¾ prethodno namašćenih kalupa za mafine i peći u ugrijanoj rerni na 200°C oko 25 minuta.
6. Pečene mafine izvaditi iz kalupa i ostaviti na rešetkastoj podlozi da se potpuno ohlade prije serviranja.
IZVOR: POŠALJI RECEPT