Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Čokoladu sa rižom izlomiti na manje komade, otopiti je na pari a potom sjediniti sa slatkom pavlakom i polako promiješati.
2. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i ostaviti u frižideru najmanje 120 minuta da se stegne.
3. Šlag krem od vanile mikserom umutiti sa 1,5 dl hladnog mlijeka, a potom dodati sir maskarpone i naribanu limunovu koru, te polako promiješati.
4. Sa polovinom pripremljenog fila premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, poređati ocijeđene višnje, i nanijeti drugi dio fila.
5. Šlag krem od čokolade umutiti sa ostatkom hladnog mlijeka prema uputstvu sa kesice i nanijeti na fil od vanile.
6. Čokoladu otopiti sa malo ulja, i preliti je preko torte. Tortu na kraju posuti ekspandiranim pirinčem.
Izvor: Dobra hrana