
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za dekoraciju:
Priprema:
1. Čokoladu s rižom izlomiti na manje komade, otopiti je na pari a potom sjediniti sa slatkom pavlakom i polako promiješati.
2. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i ostaviti u frižideru najmanje 120 minuta da se stegne.
3. Šlag krem od vanile mikserom umutiti sa 1,5 dl hladnog mlijeka, a potom dodati sir maskarpone i naribanu limunovu koru, te polako promiješati.
4. Sa polovinom pripremljenog fila premazati ohlađenu čokoladnu podlogu, poređati ocijeđene višnje, i nanijeti drugi dio fila.
5. Šlag krem od čokolade umutiti s ostatkom hladnog mlijeka prema uputstvu s kesice i nanijeti na fil od vanile.
6. Čokoladu otopiti s malo ulja, i preliti je preko torte. Tortu na kraju posuti ekspandiranim pirinčem.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept