Japanske palačinke

by | 24 Maja, 2020

Sastojci:

100 g brašna (običnog ili bezglutenskog)
½ kašičice praška za pecivo
1 kaščica sode bikarbone
2 kašike smeđeg šećera
4 jaja (4 bjelanjka, 2 žumanjka)
50 ml mlijeka
2 kašičice ekstrakta vanilije
(po želji) kokosova mast ili maslac
dekoracija po želji (javorov sirup, voće)

Priprema:

Razdvojite bjelanjke i žutanjke. Bjelanjke uz pomoć ručnog miksera izmiksajte u snijeg. Izdvojite dva žumanjka i u njih dodajte šećer, ekstrakt vanilije, prašak za pecivo i sodu. Umutite lagano mikserom. Dodajte mlijeko i ponovno umutite. Zatim polagano dodajet brašno i umuti mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.

U smjesu žumanjaka dodaj smjesu bjelanjaka. Polagano, nemoj žuriti te ih lagano promiješajte koristeći kašiku ili lopaticu.

Malo kokosove masti ili maslaca zagrijte na tavi, na srednje jakoj vatri koju ćete zatim smanjiti do kraja. U okrugli kalup izlitej malo tijesta. Pecite sve dok na površini tijesta ne primijetite mjehuriće, između tri i četiri minute. Pažljivo sklonite kalup i okrenite palačinku kao bi se dodatno zapekla s gornje strane, oko dvije do tri minute.

Ponovite postupak sve dok imate tijesta te na kraju ukrasite palačinke po želji.

Izvor: miss7zdrava.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images