Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Sastojci:
Za krem:
Način pripreme:
1. Žumanjke i pola šećera umutite u lagani krem. Dodajte koru od limuna i vanilin šećer.
2. Bijelanjca mutite u snijeg i uz miješanje postepeno dodajte preostali šećer. Pažljivo pomiješajte smjesu od žumanjaka s bijelanjcima, naizmjenično dodajući orahe i prezle.
3. Veliki pravougaoni pleh prekrijte papirom za pečenje. Sipajte tijesto od oraha i poravnajte.
4. Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 150 stepeni. Kora od oraha brzo izgori, zato temperatura mora biti slabija, kao da se suši, a ne peče.
5. Skuhajte krem od mlijeka, žumanjaka, vanilin šećera, šećera i brašna. Kada ste skuhali krem, dok je još vruć, dodajte čokoladu izlomljenu u komadiće i dobro promiješajte. Ostavite krem da se ohladi, ali ne potpuno.
6. Koru od oraha isjecite na dva jednaka dijela. U odgovarajućoj dubljoj posudi stavite jednu polovinu. Sipajte polovinu toplog krema i pokrijte drugom korom. Premažite ostatkom krema, pospite kakaom i ukrasite orasima.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen