Ukusni čoko desert bez pečenja
Jednostavan čoko desert bez pečenja koji ćete obožavati! Priprema traje svega nekoliko minuta, a rezultat je savršeno ukusna slastica Berina Kapa ...
Ove godine, zadržite dio praznika tokom cijele godine. Šta raditi tokom zimskih vikenda ako ne uživati u home made dezertima i kafi? Bilo da tražite brzi recept za popodnevnu kafu sa drugaricama ili želite prosto da ugodite sebi tokom popodneva uz dobru knjigu imamo savršen prijedlog za vas.
Sigurni smo da dobro znate ukus kombinacije irskog viskija i irske slatke pavlake, sa dodatkom kakaa i vanile, poznatiju kao Baileys liker, ali da li ste ga probali uz vaše omiljene dezerte? Baileys liker možete dodati u smjesu za kolač koji inače volite i pravite ili ukoliko nemate dovoljno vremena, možete ga jednostavno dodati u omiljenu kafu, sipati preko sladoleda od vanile ili dodati u toplu čokoladu. Inače, da li ste znali da pavlaka koje ide u Baileys liker se dobija od mlijeka krava koje provode skoro 300 dana godišnje na zelenim pašnjacima Irske?
Evo našeg brzog recepta za Baileys kafu:
Sastojci:
30 ml Baileys Irish Cream likera
80 ml kafe
Jedna štangla čokolade
Priprema: Sipati 30 ml Baileys-a i 80 ml svježe kafe u čašu. Pomiješati i ukrasiti narendanom čokoladom po želji. Uživajte!
Izvor: lepotaizdravlje.rs