![Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule](https://www.ljepotaizdravlje.ba/wp-content/uploads/2024/12/GettyImages-1724835521-600x470.jpg)
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
100 g suhih smokava
100 g grožđica
100 g suhih kajsija
100 g suhih šljiva
50 g domaćih mljevenih keksića
100 g mljevenih oraha
100 g mljevenih prženih badema
100 g mljevenih prženih lješnika
200 g tamne čokolade
Priprema:
Smokve, grožđice, kajsije i šljive sameljite na krupnu rešetku od mašine za mljevenje mesa i sjedinite sve sastojke.
Formirajte ih u oblik stožaca (nalik na kažune – kamene kućice u kojima su boravili pastiri), glazirajte ih otopljenom tamnom čokoladom pa pustite na sobnoj temperaturi da se stegne čokolada.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana