Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. Slatku pavlaku sa šlag fiksom umutiti u čvrst šlag.
2. Zatim dodati maskarpone sir i maline pa umutiti mikserom.
3. Kalup za srneća leđa obložiti folijom.
4. Keks natapati u mlijeko i premazati filom od malina. Potom vertikalno (sa blagim nagibom) slagati u obloženi kalup za sreneća leđa. Isti postupak filovanja keksa nastaviti dok se ne popuni kalup. Praznine oko keksa popuniti filom i poravnati.
4. Piškote natopiti mlijekom i poslagati ih preko fila. Rolat ostaviti preko noći u frižideru da se stegne.
5. Čokoladu sjediniti sa puterom i otopiti na pari.
6. Kada se rolat stegne, izvrnuti ga naopačke i preliti čokoladom.
7. Gotov rolat ukoso isjeći na parčad.
Izvor: Dobra hrana