Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Priprema:
1. U dubljoj posudi sjediniti 6 dl mlijeka i šećer, te kuhati dok ne proključa.
2. Posebno pomiješati prašak za puding sa 4 dl mlijeka, pa sipati u ključalo mlijeko i kuhati miješajući sve vrijeme dok se masa ne zgusne. Zgusnutu masu ostaviti da se ohladi.
3. Margarin omekšao na sobnoj temperaturi sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Žele bombone i čokoladne bananice isjeći na kocke.
5. U mješavinu pudinga i margarina dodati žele bombone, bananice, mljevene bademe i suho grožđe i mljeveni keks, te dobro izmiješati.
6. “Pti ber” keks kratko potopiti u ostatak mlijeka kako bi omekšao, te njime obložiti dno kalupa za tortu. Preko natopljenog keksa sipati pripremljen fil, poravnati i staviti u frižider da se stegne.
7. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i dekorisati tortu po želji.
Izvor: Dobra hrana