Keks torta s alvom

by | 19 Juna, 2013

Sastojci:

  • 500 g piškota
  • 350 g mljevenog keksa
  • 350 g alve
  • 4 dl slatke pavlake
  • 2 šlag fiksa
  • 500 g maskarpone sira
  • 3 dl mlijeka

Za dekoraciju:

  • 3 dl slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

1. Slatku pavlaku i šlag fiks umutiti u čvrst šlag.
2. Potom dodati mljeveni keks, alvu i maskarpone sir pa dobro izmiješati.
3. Pripremiti odgovarajuću tacnu za tortu te na nju poslagati trećinu piškota prethodno natopljenih u mlijeko.
4. Piškote premazati polovinom fila i prekriti drugim redom piškota. Zatim nanijeti preostali fil i završiti piškotama.
5. Filovanu tortu premazati šlagom od slatke pavlake i posuti rendanom čokoladom.

Izvor: Dobra hrana