Keks torta s jabukama

by | 27 Maja, 2015

Predstavljamo vam recept za odličan desertKeks torta s jabukama

desert

Potrebno je:
– 250 g keksa (tipa petit beurre) bez glutena, 200 g kiselih jabuka, cimet, med, badem i suhe šljive po želji.

Priprema:
– Jabuke oljuštite i izribajte, a potom ih stavite u odgovarajuću posudu i nalijte malo soka od jabuke.
– Nakon toga ih začinite cimetom, bademom i suhim šljivama.
– Kompot kuhajte oko 20 minuta, a potom jabuke ocijedite od soka u kom su se kuhale.
– Keks natopite u preostalom soku.
– Kada to uradite, pravite kolač tako što ćete u tepsiju stavljati red keksa, a zatim red fila od jabuke, dok ne potrošite predviđenu količinu.
– Kolač potom dobro ohladite u frižideru, a neposredno prije serviranja prelijte ga medom.

Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić