Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Predstavljamo vam recept za odličan desert – Keks torta s jabukama
Potrebno je:
– 250 g keksa (tipa petit beurre) bez glutena, 200 g kiselih jabuka, cimet, med, badem i suhe šljive po želji.
Priprema:
– Jabuke oljuštite i izribajte, a potom ih stavite u odgovarajuću posudu i nalijte malo soka od jabuke.
– Nakon toga ih začinite cimetom, bademom i suhim šljivama.
– Kompot kuhajte oko 20 minuta, a potom jabuke ocijedite od soka u kom su se kuhale.
– Keks natopite u preostalom soku.
– Kada to uradite, pravite kolač tako što ćete u tepsiju stavljati red keksa, a zatim red fila od jabuke, dok ne potrošite predviđenu količinu.
– Kolač potom dobro ohladite u frižideru, a neposredno prije serviranja prelijte ga medom.
Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić