Kesten krem brule

by | 2 Marta, 2015

kesten-krem-brule

Donosimo vam recept za desertKesten krem brule

Potrebno je (za korpice):
100 g brašna, 50 g putera, 25 g šećera, 1 jaje, malo soli
Za kesten krem brule:
200 g slatke pavlake, 20 g mlijeka, 30 g žumanjka, 180 g kesten-pirea, 10 g vanil-šećera
Za maskarpone krem:
200 g slatke pavlake, 100 g mascarpone sira, 1 štapić vanile, 20 g šećera u prahu

Priprema:
Najprije napravite korpice tako što ćete sve sastojke sjediniti, staviti tijesto u frižider da se ohladi (ne dugo), rastanjiti ga i njime obložiti modle za korpice. Pecite na 180 stepeni C dok ne dobiju zlatnožutu boju. Potom pripremite krem brule. Mlijeko, pavlaku i vanil-šećer prokuhajte, dodajte žumanjak i skuhajte. U gotov krem dodajte kesten-pire. Nakon toga napravite maskarpone krem. Skuvajte slatku pavlaku, maskarpone, vanilu i šećer u prahu (do 90 stepeni C). Stavite krem u frižider (tokom noći). U ispečene korpice sipajte krem brule i stavite u rernu, pa pecite na 100 stepeni C, 15 minuta. Kada se krem u korpicama zgusne, izvadimo ih iz peći i ostavite da se ohlade. Potom stavite sam kesten-pire veličine oraha. Maskarpone krem umutite mikserom i stavite na korpice (špricem).

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Info: Falkensteiner Hotels & Residences, www.falkensteiner.com>