Kesten rolada sa bananom

by | 2 Septembra, 2013

Kesten

Sastojci:

  • 500 g kesten pirea
  • 2 kašike ruma
  • 100 g maslaca
  • 150 g kristal šećera
  • 150 g mljevenih oraha
  • 2 banane

Za glazuru:

  • 50 g maslaca
  • 50 g čokolade
  • 2 žlice kakaoa
  • 3 žlice ulja

Priprema:

1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti šećer sa 3 žlice vode i kuhati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljen šećer dodati rum, maslac, mljevene orahe i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pripremljenu smjesu nanijeti na foliju, pa pomoću oklagije istanjiti i formirati pravokutnik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravokutnika složiti banane, te urolati.
5. Posebno sjediniti maslac, čokoladu, kakao i ulje, pa kuhati na pari dok se ne dobije kompaktna masa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolade i ostaviti je u hladnjak da se stegne.

Izvor: Dobra hrana