Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti šećer sa 3 žlice vode i kuhati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljen šećer dodati rum, maslac, mljevene orahe i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pripremljenu smjesu nanijeti na foliju, pa pomoću oklagije istanjiti i formirati pravokutnik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravokutnika složiti banane, te urolati.
5. Posebno sjediniti maslac, čokoladu, kakao i ulje, pa kuhati na pari dok se ne dobije kompaktna masa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolade i ostaviti je u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana