Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
Za glazuru:
Priprema:
1. U odgovarajućoj šerpi sjediniti šećer sa 3 žlice vode i kuhati dok se šećer ne otopi.
2. U otopljen šećer dodati rum, maslac, mljevene orahe i kesten pire, te dobro izmiješati kako bi se dobila kompaktna masa.
3. Pripremljenu smjesu nanijeti na foliju, pa pomoću oklagije istanjiti i formirati pravokutnik.
4. Na početak duže strane pripremljenog pravokutnika složiti banane, te urolati.
5. Posebno sjediniti maslac, čokoladu, kakao i ulje, pa kuhati na pari dok se ne dobije kompaktna masa. Pripremljenu glazuru preliti preko rolade i ostaviti je u hladnjak da se stegne.
Izvor: Dobra hrana