Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Sastojci:
Za nadev:
Način pripreme:
1. Zagrejte mlijeko sa margarinom, šećerom, kvascem, solju i kardamonom. Dobro izmiješajte.
2. Napravite šupljinu u brašnu i sipajte zagrejanu smjesu. Umesite meko tijesto. Ostavite ga da naraste pola sata.
3. U blenderu sameljite sve sastojke za nadjev.
4. Oklagijom razvucite tijesto u obliku pravougaonika. Polovinu pravougaonika namažite nadjevom od cimeta. Preklopite i pritisnite tijesto. lsjecite ga na trake. Svaku traku obmotajte oko ruke i vežite je u čvor. Kifle ostavite jos 20 minuta da narastu.
5. Kifle premažite jajetom i poprskajte šećrom. Pecite ih 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.
6. Kifle servirajte tople uz kavu.
Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!
Izvor: 24Kitchen