
Iz bakine kuhinje: Recept za brze fritule
Ljubitelji fritula ne čekaju zimu da se njima počaste, ali posljednjih godina nekako ih najviše vežemo upravo za praznični period.Postoji mnogo...
Donosimo vam recept za kolač Kinder bueno…
Sastojci:
Priprema:
1. Vodu ostaviti da provri sa šećerom i pustiti da ključa oko 10 minuta.
2. U dubljoj posudi pjenasto umutiti puter sa mlijekom u prahu.
3. Ušpinovanti vodu i šećer. Vruć sirup lagano (kutlaču po kutlaču) sipati u umućenu smjesu neprekidno muteći mikserom, prvo na najmanjoj brzini, pa postepeno povećavati, sve dok se smjesa ne sjedini.
4. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela.
5. U jedan dio dodati otopljenu bijelu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu mliječnu čokoladu.
6. Rafaelo oblande nafilovati crnim filom, pa u svaku kuglicu staviti po lješnjak.
7. Preklopiti ravnom oblandom i sve okrenuti tako da ravna oblanda bude dolje.
8. Preko kuglica sipati bijeli fil i lijepo poravnati.
9. Preklopiti drugom običnom oblandom.
10. Ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru, a potom ih isjeći na štanglice i preliti otopljenom čokoladom.
Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/posaljirecept